Travertin vloer

Diverse soorten travertin tegels

Travertin Caramel 20-40-60
Hoeve61 - Travertin Caramel
Travertin Beige 20-40-60
Hoeve61 - Travertin Beige
Travertin Aspendos
Hoeve61 - Travertin Aspendos
Travertin Beige 60x60
Hoeve61 - Travertin Beige
Leisteen 30x60
Hoeve61 - Leisteen
Bricks Grijs Gesmoord
Hoeve61 - Bricks Grijs Gesmoord
Travertin Noce 20-40-60
Hoeve61 - Travertin Noce
Travertin Silver 20-40-60
Hoeve61 - Travertin Silver
  • 157.632 tegels per jaar
  • Vanaf € 49,95 excl. BTW per m²
  • Bezichtigen op afspraak
  • Bezorging binnen één week
Vraag hier de prijs van de natuurstenen vloer

Travertin vloertegels

  • Klassieke vloer
  • Onderhoudsarm
  • Betaalbaar

Ontstaan

Onze travertin – of travertijn, zoals het ook wel wordt genoemd, is een mooie kalksteen. Hij wordt gevormd door de neerslag van kalk die zich mengt met onverzadigd water uit warme bronnen. Deze warme bronnen zijn in de natuur vaak heetwaterbronnen en geisers. Travertin is een poreuze kalksteen. Tijdens de vorming van travertin vallen er vaak bladeren, takjes en ander materiaal in het water. Doordat dit materiaal verteert, worden er onregelmatige en unieke poriën gemaakt die de steen kenmerken.

Travertin wordt al eeuwen gebruikt als bouwmateriaal, het Colosseum in Rome is bijvoorbeeld deels opgebouwd uit travertin! Ook nu is dit materiaal ontzettend hip en wordt het veel gebruikt voor prachtige vloeren.

Veelgestelde vragen

Wat kosten travertin tegels?

Het is lastig om hier één prijs voor te geven. Omdat Hoeve61 diverse soorten travertin levert, schommelt de prijs. Daarbij is het natuurlijk ook afhankelijk van het aantal vierkant meters dat je wenst.

Vraag gerust de kosten voor één soort of meerdere soorten travertin!

Of bekijk alle informatie over prijs en levering van onze estrikken hier.

Wat is het verschil tussen travertin tegels en marmer?

Een meest voorkomende fout die gemaakt wordt, is dat mensen travertin en marmer door elkaar halen. Travertin en marmer bestaan beide bijna alleen maar uit kalk. Er zijn tegenwoordig vele kleuren en bewerkingen van travertin. Een groot verschil tussen travertin en marmer is dat travertin vaak meer kleine, karakteristieke gaatjes heeft. Daarbij heeft travertin een grovere structuur dan marmer. Dit zorgt voor de robuustere uitstraling.

Is travertin duurzaam?

Wil je een travertin vloer kopen, maar twijfel je of dit een duurzame vloer is? Geen twijfel, travertin is zeer duurzaam. Het onderhoud van een vloer is namelijk vrij eenvoudig. Een goede voorbehandeling zorgt ervoor dat een dweil met wat zeep in het vervolg genoeg is om de vloer goed te onderhouden. Dan gaat hij enorm lang mee. Soms willen mensen de gaatjes in de vloer stoppen, dit is echter niet nodig en verbetert de duurzaamheid van de vloer niet.

Travertin reinigen, hoe doe je dat?

Het stofzuigen en dweilen van je vloer is genoeg. Zorg er voor dat je bij het dweilen een neutraal reinigingsmiddel gebruikt en geen vasthoudende zeep gebruikt.

Kunnen travertin tegels buiten?

Wil je een travertin vloer kopen voor buiten? Goed idee! Omdat travertin gemaakt is van kalk is het geschikt voor binnen en buiten. Terrastegels van travertin zijn mooi robuust en te herkennen aan de minigaatjes, poriën genoemd.

Welke kleur is travertin?

Het natuursteen is gekenmerkt door de verschillende warme kleuren die lopen van beige tot diep bruin. Bekijk ons assortiment aan soorten travertin boven aan deze pagina!

Waar komt travertin vandaan?

Travertin bestaat vooral uit kalk. Het ontstaat waar kalk uit warm water neerslaat. Denk hierbij aan warmtebronnen en/of geisers. De poriën in het steen ontstaan door verteerde takjes en blaadjes die er in vast zaten. Het komt vooral veel uit het Midden-Oosten.

Bieden jullie nog andere natuurstenen vloeren aan?

Ja zeker! Wil je geen travertin vloer kopen, maar ben je op zoek naar ander natuursteen? Naast travertin, bieden wij ook terracotta tegels. Wij zijn namelijk ook estrikkenspecialist.

Alleen maar voordelen

Wanneer travertin tegels op de juiste manier behandeld worden gaan deze tientallen jaren mee. Dit maakt dit type vloer een erg duurzame keuze. Daarnaast zijn de tegels makkelijk in gebruik. Omdat travertin een natuursteen is zijn de tegels gemakkelijk vervormbaar en probleemloos te snijden. Dit zorgt voor een gemakkelijke montage.

Zoals je hierboven kunt zien, zijn er diverse soorten travertin tegels. Hoewel alle soorten travertin een chique uitstraling hebben, is er toch verschil in kleur en afwerking. Daarbij is het perfect te combineren met vloerverwarming. Maar ook andersom heeft het zijn voordelen. Zo geven travertin tegels op warme zomerdagen een verkoelend effect.

Ook hebben travertin tegels een adembenemende afwerking. De tegels zijn uniek in uiterlijk, hebben een trotse geschiedenis en geven een luxe uitstraling. Tot slot kunt u kiezen uit een breed scala aan kleuren. De tegels zijn verkrijgbaar in lichte crème kleuren, maar ook in roodachtige tinten. Zo past een vloer van travertin in elk interieur en decor.

Stuur ons een berichtje, wij adviseren u graag!

Uitstraling

Doordat travertin een natuursteen is, is elke tegel uniek. Dit zorgt ervoor dat elke vloer een geheel eigen stijl heeft. De open structuur van de tegel door de gaatjes geeft een echt karakter aan de vloer. De kleur van elke tegel is anders en varieert van fris lichtbeige tot mooi bruin. Door deze prachtige kleuren te combineren krijg je een warme en klassieke vloer, met een natuurlijke uitstraling. De tegels zijn te verkrijgen in verschillende maten en met de juiste lijm- en voegmaterialen heeft u altijd de vloer naar wens!

Travertin onderhouden

Bij eigenlijk alle vloeren van natuursteen wordt het mooier wanneer de vloer 'geleefd' is. Dit geldt ook zeker voor travertin. De vloer is erg onderhoudsvriendelijk en meer dan een simpele dweil met zeep bedoeld voor een natuursteen heeft hij eigenlijk niet nodig. Goed onderhoud zorgt voor langer plezier. Toch is het van tevoren impregneren van travertin enorm verstandig en kan de vloer af en toe wat extra liefde gebruiken. Door eerst de vloer te impregneren, voorkomt u beschadiging aan je vloer. De vloer is dus erg goed te behandelen. Dus kun je het beste even contact opnemen met Hoeve61 en wij vertellen je alles over het behandelen van deze vloer!

Wij snappen dat het kiezen van een vloer niet niks is en dus staat Hoeve61 je graag te woord als je vragen hebt of als je meer wil weten over deze prachtige vloer! Kom gerust langs in onze showroom loods op afspraak!

Vraag een vrijblijvende offerte aan