Hoeve61 heeft zomerstop van 27 juli tot en met 25 augustus. Laatste bestelmogelijkheid: 24 juli & laatste bezichtiging 26 juli.

Inspiratie bij Hoeve61

Al een goede indruk krijgen van een (wellicht) toekomstige boeren plavuizen vloer? Laat je dan inspireren door de vele mogelijkheden en toepassingen van estrikken!

Mochten er nog vragen zijn of wil je graag een afspraak inplannen om de estrikken in het echt te bekijken? Dan hoor ik graag van je.

Contact opnemen
Bewonder en voel de terracotta tegels in het echt!

Bekijk ook de mogelijkheden voor badkamers en buiten!

Hoeve61 -
Hoeve61 -
Hoeve61 -
Hoeve61 -

Veelgestelde vragen

Leg- en behandelsuggesties

Heb je wat hulp nodig bij het leggen of behandelen van de estrikken? We helpen je graag verder met onze informatie documenten. Deze kan je hieronder openen:

- Leg- en behandelsuggesties

- Behandelplan matte look

- Behandelplan eiglans verouderde look

- Behandelplan eiglans naturel look

Voegen en lijmen van SOPRO

Bij Hoeve61 leveren wanneer gewenst ook de voegen en lijmen voor de estrikken. Je kan hier meer informatie over vinden in de onderstaande documenten. Deze kan je hieronder openen:

- SOPRO instructie voorstrijk

- SOPRO instructie voegen

- SOPRO instructie lijmen

Prijs en levering
Hoe lang is de levertijd?

We hebben alle boeren plavuizen op voorraad! Daarom leveren wij handgemaakte, authentieke estrikken die de uitstraling van oude plavuizen hebben, binnen 1 week aan huis!

Klik hier voor alle informatie over prijs en levering.

Wat is mijn vierkante meter prijs?

“Estrikken

*Prijzen zijn exclusief 21% BTW

(Eigen vervoer per aanhanger is maximaal 6m2, op eigen risico en uitsluitend op vrijdag.)

Hoe worden de tegels geleverd?

De transporteur belt of mailt om samen met u de meest geschikte leverdag en -tijd af te stemmen. Op de dag van leveren komt de transporteur met een oplegger en brengt uw pallet(s) met een pompwagen tot achter de vrachtwagen, op de stoep van het afleveradres.

Wanneer de levering niet met een oplegger maar enkel met een kleine vrachtwagen en/of kooiaap kan, dient dit vóór levering gecommuniceerd te worden met Hoeve61 én de transporteur. Hier zitten meerkosten aan verbonden en worden aan de klant doorberekend.

Wat zijn de bezorgkosten?

Iedere eerste pallet kost € 79,-, iedere volgende pallet kost € 32,- om overal in Nederland bezorgd te worden. Voor de Waddeneilanden gelden andere prijzen.

Kan ik de tegels zelf afhalen?

Zelf afhalen van de tegels is tot 6m2 mogelijk. De tegels passen dan nog qua gewicht en volume in een auto. Worden het meer m2, dan is het veel veiliger om dit te laten vervoeren door ons.

De pallet wordt dan keurig en strak ingesealt en gezekerd in de vrachtwagen. Op een aanhanger is het heel onveilig om te vervoeren omdat de pallets massief verschuift bij plots moeten remmen. Losse tegels in een aanhanger zorgt voor veel breuk onderweg. Ons advies: laten brengen, veel veiliger en relaxter!

Levert Hoeve61 ook estrikken in het buitenland?

Jazeker! Hoeve61 heeft inmiddels al klanten in Zweden, Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje en België. De leveringskosten zijn dan op aanvraag.

Product informatie
Waar worden de tegels het meest voor gebruikt?

Heel veel klanten gebruiken estrikken in hun keuken en woonkamer. Maar ook voor in de hal, bijkeuken en toilet zijn de tegels geschikt. Ook worden ze veel gelegd in serre’s of tuinhuizen en oranjerie-ën. Zo worden ze ook gelegd onder overkappingen en kapschuren.

Kunnen de tegels ook buiten gebruikt worden?

Mits de estrikken goed waterwerend worden gemaak,t zijn ze ook als terrastegels te gebruiken. De ondergrond moet dan beton zijn. Samen met het juiste behandelmateriaal kan de tegel dan geen vocht meer opnemen. Want wanneer de tegels poreus blijven en nat worden én het fors vriest, is de kans aanwezig dat de estrikken kapot vriezen. Maar ja….de vraag blijft dan wel: wanneer vriest het nog in Nederland?

Zijn de tegels geschikt voor in de badkamer?

Tja…in principe wél, maar het is niet de makkelijkste tegel voor in natte ruimtes. Kalk zet zicht immers af op tegels als er bijvoorbeeld gedoucht wordt. De estrikken zijn natuursteen en elk natuursteen is lastig kalkvrij te houden.

Immers bijtende schoonmaakmiddelen tast alle soorten natuursteen aan, dus ook estrikken. Hoeve61 zegt dat het ‘wel mogelijk is om de tegels in douche of toiletruimte te leggen, maar adviseert dan een overvloedige behandeling tegen vochtindringen en droogmaken van de tegels na iedere douchebeurt.

Hoe moeten de tegels gelegd worden?

De estrikken kunnen halfsteens of steens gelegd worden, net wat een ieder mooi vindt. Ook vroeger was hier niet een echte regel voor, dus beide vormen zijn even nostalgisch.

Het advies van ons luidt dan ook om thuis op beide manieren een m2 gewoon los op de vloer uit te leggen en daar een dag of paar uur ‘omheen te lopen’ en een keuze te maken. Eenmaal vast verlijmt is immers lastig te veranderen.

De tegels is nu wat ruw en poreus, blijft dat zo?

Waneer de tegel nog niet behandeld is, is de tegel nog kwetsbaar. Hoeve61 adviseert om de tegels te impregneren tegen vuil en vocht en te verharden met een slijtvaste coating.

We hebben inmiddels al vele jaren goede ervaringen met het behandelmateriaal van Moeller Stonecare. Dit materiaal maakt de tegels niet alleen harder, maar zocht er ook voor dat en geen vocht meer in de tegels trekt en de vloer makkelijker te dweilen is.

Kunnen de estrikken gecombineerd worden met vloerverwarming?

Jazeker! Hoeve61 raadt het zelfs aan! Een heerlijke comfortabele warmte die, wanneer je een goed stookprotocol volgt, nog energiezuiniger is dan radiatoren. Ook wanneer het budget voor de totale verbouwing niet toereikend is voor deze verwarming, geef ik de overweging mee om tóch vóór het leggen van de vloer de buizen in de vloer te leggen. De veelal kostbare pomp kan je, wanneer er meer financiele ruimte is, later dan aansluiten.

Ook voor een travertin vloer bent u bij Hoeve61 aan het juiste adres!